Urban Retreat 2018 - meditation & menneskelighed

 

Urban Retreat  - hvad er det?

Et Uban Retreat er et retræte midt i byens pulserende liv – og midt i dit eget liv.

Et retreat er normalt en tilbagetrækning til smukke omgivelser, hvor man kan lade op til hverdagens stress. Det er en slags ferie, og  det er selvfølgelig dejligt at tage væk. Men det er ofte en udfordring at integrere det, man har arbejdet med, når hverdagen melder sig igen.

På et Urban Retreat bliver du i din hverdag, samtidig med, at du tager væk. Du tager hjem og sover om aftnen (eller sover på centeret midt i Århus, hvis du kommer længere væk fra), og på den måde har du de bedste forudsætninger for at integrere det du lærer i din hverdag. I stedet for at trække os væk fra byen, vil vi bruge den aktivt.Meditation og menneskelighed

På årets Urban Retreat er temaet "meditation og menneskelighed”. Henover fire dage vil vi undersøge i praksis, hvordan meditation og andre former for nærværs-træning kan bringe os tættere på vores egen menneskelighed og vores evne til at være med-mennesker.

Vi vil arbejde med fysisk yoga, åndedræt, afspænding, koncentrations- & meditationsøvelser. Vi vil filosofere, diskutere, mærke efter og afprøve i praksis, hvordan det “indre arbejde” som giver os en større kontakt til os selv, samtidig gør os mere empatiske & nærværende i kontakten til andre mennesker og til livet omkring os.I løbet af de 4 dage vil vi:

 1. dagligt arbejde med kroppen igennem med hatha yoga og anden holistisk kropstræning.

 2. dagligt arbejde med klassiske Pranayamas (åndedrætsteknikker) fra yogaen, som beroliger & harmoniserer og bringer sind & følelser i ligevægt.

 3. dagligt meditere og arbejde med meditation & nærvær på forskellige måder i teori og praksis.

 4. diskutere livsfilosofiske temaer med afsæt i klassiske tekster fra yogaen og buddhismen.

 5. arbejde med, hvordan man konkret og praktisk kan integrere de ting, vi beskæftiger os med på retrætet, i hverdagen

 6. inddrage byrummet igennem forskellige former for ”meditative walking”.Undervisere på kurset.

d. 12., 14 & 15 underviser Jacob Aremark

d. 13. underviser Erik Pema Kunsang under overskriften “Rejsen tilbage til sig selv” (det er muligt at deltage udelukkend på dagen med Erik - læs mere her


Om Jacob Aremark

Jacob er cand. mag. i filosofi med speciale i kropsbevidsthed. Han er desuden yogalærer med over 10 års undervisningserfaring. Han har sort bælte i den japanske kampkunst Aikido, og tillige en uddannelse som ManuVision kropsterapeut- og træner.


Om Erik Pema Kunsang  

Erik er Dharma- & Meditationslærer. Han har boet en menneskealder i Nepal og i over 40 år oversat (fra tibetansk) for de største meditationsmestre fra den tibetanske tradition. Erik har oversat og udgivet mere end 70 bøger om meditation. Han driver onlinemagasinet LEVEKUNST. (levekunst.com)Tilmelding & spørgsmål :


Til Jacob på -  jacob@aremark.dk


Praktisk

 1. Prisen er kr. 2.300,- for fire dage.

 2. Mødetid er hver dag 9-16. d. 14 dog med fælles aftensmad hvis du har tid & lyst

 3. Retrætet foregår i ManuVision huset i Meljgade 28, 8000 Århus C.

 4. Der er mulighed for overnatning, hvis du kommer langvejs fra, men hvis ikke du har for lang transporttid foreslår vi, at du tager hjem og sover.

 5. Vi foreslår, at du tager retrætet som et “rigtigt” retræte. Fortæller venner og familie, at du er taget væk og forsøger at have så meget fri i de fire dage som muligt, så du ikke skal bruge den tid, hvor du ikke er i centeret på alle mulige praktiske gøremål. Måske er du inspireret til at sætter et tema eller finder en vane eller rutine, som du gerne vil arbejde med: Måske vil du gerne have en mere fast meditationspraksis, måske vil du gerne kvitte sukker eller cigaretter, måske noget helt fjerde.

 6. Hvis du tilmelder dig, forventes du at deltage i hele retreat’et, med mindre vi specifikt aftaler noget andet ved tilmelding - Det er for din egen skyld, men også for de andre deltageres skyld: På et retreat skabes og  vedligeholdes en fælles “energi”, som vi alle har ansvar for.

 7. Tilmelding er bindende 1 md. før kursusstart - du er velkommen til efter aftale med os at give din plads til en anden, hvis du skulle blive forhindret i at deltage.